top of page
Elevii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
WhatsApp Image 2024-08-25 at 20.55.37.jpeg

Școala Dracșani, jud. Botoșani

În centrul satului Dracșani, într-un loc de poveste, unde natura a hotărât să nu se zgârcească de la nimic și să nu lase nicio culoare nefolosită, de la verdele închis al pădurilor, până la albastrul pur al apei iazului Dracșani, unde Dumnezeu a hărăzit să locuiască doar oameni gospodari, cu inimă bună și suflet frumos, unde poveștile vechi, din vremurile lui Ștefan cel Mare și ale haiducului Coroi, se împletesc cu modernul, se află una dintre instituțiile unde locuitorii își pun cea mai mare speranță într-un viitor mult mai bun pentru copiii lor: Școala Gimnazială Nr. 2 Dracșani.

Școală veche, cu tradiție, a reușit de-a lungul timpului să ofere comunității copii educați, competitivi, pregătiți pentru viață.

 

Prima școală din satul Dracșani s-a înființat în luna septembrie 1869, care a funcționat timp de 28 de ani în localuri necorespunzătoare. Pionierul școlii dracșinene a fost învățătorul Dimitrie Șerbanu. Sub direcția învățătorului Gheorghe Cumpătă s-a construit în anul 1897 primul local de școală, local existent și astăzi. În anul 1965 s-a dat în folosință localul mare, cu săli de clasă și laboratoare.

De-a lungul timpului Școala din Dracșani a avut parte de cadre didactice bine pregătite științific, dar, mai ales, oameni calzi, apropiați copiilor, care și-au pus sufletul pe tavă, încercând să ofere din preaplinul lor și tinerilor satului. Cea mai mare satisfacție este atunci când foștii absolvenți, cu o carieră de succes, se întorc să-și revadă foștii profesori sau chiar să participe la activități extrașcolare, contribuind cu propriile lor cunoștințe și experiențe la formarea actualilor elevi!

Frumoase activități s-au mai organizat aici! Activități unde cadre didactice, elevi și mai ales părinți și membri ai comunității locale s-au asociat spre același scop: organizarea unor activități școlare și extrașcolare valoroase, care să rămână adânc însemnate în memoria oamenilor și în istoria scrisă și nescrisă a școlii. Nu întotdeauna drumul a fost ușor. Mereu au existat necesități care poate nu au fost rezolvate în totalitate. Dar entuziasmul participanților la actul educativ nu a scăzut niciodată!

Colaj-Scola-Dracsani).jpg

Școala Dracșani, jud. Botoșani

,, Din punctul meu de vedere, climatul şcolar este identificat ca una dintre cele mai importante trăsături ale unei şcoli.  O școală prietenoasă recunoaște, încurajează și sprijină capacitățile în creștere ale copiilor care învață. Şcoala trebuie să reprezinte un mediu prietenos şi sigur de muncă şi joacă. Rolul școlii noastre include grija pentru bunăstarea psihică a elevilor.Avantajele unui mediu şcolar pozitiv constau în bunăstarea şi fericirea, întărirea sentimentului de apartenenţă şi o mai bună calitate a vieţii celor implicaţi în procesul instructiv-educativ. Indirect, poate avea ca rezultat performanţe academice mai bune.” susține directorul școlii, Livia Colac.

Prin susținerea webinarului "Mamă, Femeie, Soție - un trio într-un singur suflet", Fundația CCU susține Școala Dracșani cu un echipament multifuncțional în proiectul Digitalizarea Școlilor.

Școala a fost recent renovată de către Asociația Bookland România.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page