top of page
Elevii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
IMG-20240527-WA0023_edited.jpg

Școala Gimnazială ”Costache Grigore Șuțu”, jud. Brăila

Educația este unul dintre cele mai puternice instrumente prin care societatea poate modela viitorul. Într-o eră marcată de inovație tehnologică și schimbări rapide, adoptarea bunelor practici în educație devine crucială pentru a asigura succesul academic și personal al elevilor. Aceste practici nu doar că îmbunătățesc performanțele școlare, dar contribuie și la formarea unor indivizi echilibrați, capabili să gândească critic și să se adapteze la diverse situații.

Colectivul Școlii Gimnaziale „Costache Grigore Șuțu” urmărește crearea unui climat de muncă stimulativ pentru elevii școlii, prin aplicarea corectă a politicilor educaționale elaborate de Ministerul Educației, încurajând inițiativa personală şi creând condiții în dezvoltarea individuală a fiecărui tânăr în parte. Promovăm un învăţământ în care toți elevii indiferent de etnie, să aibă șanse egale de progres şi formare pentru a deveni cetățeni activi şi productivi, apţi să se integreze cu succes în viața comunității şi pe piața forței de muncă.

Școala noastră, împreună cu toți factorii educaționali, asigură tuturor elevilor proveniți din mediul multicultural , șanse egale de studiu, protecție socială, dezvoltare intelectuală şi a carierei într-o EUROPĂ UNITĂ, prin întărirea şi diversificarea laturii formative a procesului educational.

Colaj.jpg

Școala Gimnazială ”Costache Grigore Șuțu”, jud. Brăila

Școala Gimnazială ”Costache Grigore Șuțu” din localitatea Șuțești, județul Brăila este implicată total în combaterea fenomenului abandonului școlar fapt dovedit că în anul 2022  a finalizat primul său proiect Erasmus+ cu numărul de referință 2021-1-RO01-KA122-SCH-000015737: Reducerea abandonului școlar și promovarea interculturalității prin practici educaționale incluzive. Prin intermediul proiectului, opt cadre didactice din cadrul instituției de învățământ au participat la două cursuri de formare:

  • Towards the inclusive classroom, organizat de Areadne, Lifelong Learning Centre, în Kalamata, Grecia (iulie 2022)

  • Multicultural and intercultural education organizat de idevelop Training SL în Malaga Spania (august 2022).

De asemenea, școala noastră a finalizat cu succes cele trei etape de mobilitate din cadrul celui de-al doilea proiect Erasmus+ al unității școlare cu numărul de referință 2022-1-RO01-KA122-SCH-000079196: ICT - „Inovare și Creativitate prin Tehnologie”. Prin intermediul proiectului, opt membri din cadrul personalului instituției de învățământ au participat la trei cursuri de formare: “Innovative aproaches to teaching”, organizat de ITC International Training Centre, în Praga, Cehia (martie 2023), „Integrating ICT and new technologies into teaching and education” organizat de Erasmus Learning Academy în Bologna, Italia (august 2023) și “Digital Tools for an Innovative Classroom”, organizat de Erasmus Mobility Academy, în Antalya, Turcia (august 2023).

În concluzie, implementarea bunelor practici în educație este esențială pentru a asigura un sistem educațional eficient și echitabil, capabil să răspundă nevoilor diverse ale elevilor. Prin adoptarea unor metode didactice inovatoare, susținerea dezvoltării emoționale și sociale a elevilor, și crearea unui mediu de învățare incluziv și stimulativ, putem forma persoane bine pregătite pentru provocările viitorului. Este imperativ ca profesorii, părinții și factorii de decizie să colaboreze pentru a integra aceste practici în mod sistematic și continuu, adaptându-se la schimbările tehnologice și sociale. Doar printr-un angajament comun și prin promovarea unei educații de calitate, putem asigura dezvoltarea armonioasă și prosperitatea generațiilor viitoare.

 

„Rolul firesc al școlii nu este acela de a încarcă mintea tânărului cu informații care se uită, ci să stârnească curiozitatea spre învățare a elevilor, astfel încât aceștia sa simtă nevoia ființială de a învață toată viața.” - 

Director, Prof. Silviu Stelică Roșioru

Prin organizarea webinarului "Personalitatea în culori", Fundația CCU susține Școala Gimnazială „Costache Grigore Șuțu”, jud.Brăila cu un echipament multifuncțional.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page