Revenirea în bănci a elevilor, după perioada ''școlii online" poate fi eficientă sau...NU.
Este o schimbare și la nivel psihologic care îi poate afecta pe copii, deja obișnuiți cu alt stil de lucru/învățare.
În articolul de azi, Răzvan Cojocaru - trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, atrage atenția asupra unei probleme actuale cu care se pot confrunta adolescenții prin revenirea fizică la școală după pandemie.
"Mare grijă la programul copilului tău! Și aici mă refer în special la programul școlar.
Lucrez cu câteva sute de copii și toți se plâng de programul încărcat de la școală. Ce se întâmplă? Majoritatea profesorilor vor să recupereze materia pe care nu au reușit să o predea online, acum, când copiii vin fizic la școală.
Pe lângă materie, profesorii vor să recupereze și notele. Ei au oarecum o atitudine speriată, să le pună cât mai multe note copiilor când îi prind fizic la școală, pentru că dacă vor intra în online știu că îi vor pierde din nou.
Nu e bine! Copiii suferă. Pe de-o parte din cauza sistemului școlar, pe de altă parte din cauza profesorilor și pe de altă parte din cauza ta, a părintelui, care evident că vrei ca al tău copil să rămână performant.
Avem pretenția de la copii să aibă note bune și să învețe cât mai mult în condițiile în care modul de învățare și profesorii sunt impredictibili. Copiii nu știu la ce să se aștepte, și de multe ori iau note mici.
Lucrez la orele de consiliere cu copiii care sunt efectiv în BURNOUT. Știi, termenul de burnout se folosește în companiile multinaționale, când un angajat muncește foarte mult și este suprasolicitat. În momentul când copilul ajunge în această stare NU te vei mai înțelege cu el. Va deveni demotivat și fără chef de viață, va începe să petreacă mult timp la calculator și notele îi vor scădea.
Sprijină-l pe al tău copil să aibă un program echilibrat în care face și teme, dar și alte activități de relaxare: citit, sport sau ieșit afară. Acordă-i înțelegere copilului tău, și dacă are prea multe teme, și nu se mai descurcă, propune-i să renunțe la cele mai neimportante.
Nu sacrifica somnul și copilăria lui pentru o notă. Notele nu reprezintă valoarea copilului ci abilitățile pe care le are și felul cum se descurcă în viață: e în stare să vorbească, să întrebe și să ceară lucruri pentru el sau stă cu capul plecat și îndură?"
În speranța că acest articol v-a fost util, vă recomandăm să urmăriți site-ul www.smartlifeeducation.ro pentru mai multe informații despre cum puteți înțelege și îmbunătăți relația cu copiii voștri.
Despre adolescenți și provocările lor vom susține și un Webinar Live pe data de 19 mai 2022, așadar continuați să ne urmăriți pentru detalii!
Sursa: www.smartlifeeducation.ro Autor articol: Răzvan Cojocaru
Comments